Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

“Giranto. Relats pirinencs sobre la memòria històrica”. VVAA

| 8 julio 2011

Contes sobre la recuperació de la memòria històrica als Pirineus

 

200 páginas        21,5 x 13 cms

17,50 euros

Proa

A Giranto, un prat de l’Alt Pallars, però també a la Borda d’Aspà, a l’Enraiador d’Aidi i tants altres llocs dels Pirineus, la repressió franquista va castigar amb crueltat la població civil. «Fusilaré a diez catalanes por cada perro muerto de mi guardia», va proclamar el general Sagardia a l’abril del 1938 quan va arribar a Sort. Efectivament, res no va ser el mateix a les valls pirinenques després de l’actuació d’aquest general sanguinari i de les seves tropes. Famílies esquinçades per la mort i l’exili i pobles sencers atemorits. Les narracions d’aquest llibre recuperen la memòria sepultada a les fosses, les batalles dels maquis, la injustícia perpètua de les guerres… i la llum de l’amor com l’única arma capaç d’obrir un camí.

 

LA LIBRERÍA DE CAZARABET

c/ Plana Sancho, 17

44564 – Mas de las Matas (Teruel)

Tlfs. 978849970 – 686110069

www.cazarabet.com/lalibreria