Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Tarragona presenta els actes de commemoració de la fi de la Guerra Civil el gener de 1939

Tarragona.cat, 11/01/2016 | 12 enero 2016

156186_1062401187124097_8967154717641193109_nEntre les activitats programades destaca la presentació d’una nova entitat local que té com a objectiu la recuperació de la memòria histórica

 

Aquest any 2016 es commemora el 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil espanyola (1936-1939), provocada per la rebel·lió d’uns militars contra el règim legítim de la República. Un dels períodes més significatius i dramàtics del segle XX.

La recuperació d’una efemèride del passat és útil i convenient si té com a objectiu difondre la nostra història i serveix, com és el cas, per a rebutjar la irracionalitat i la crueltat de les guerres, així com per a reivindicar en el present i en el futur la convivència democràtica i pacífica entre els homes.

Com en anteriors edicions, al voltant de la data del final del conflicte bèl·lic a Tarragona, el 15 de gener de 1939, diferents  institucions i entitats culturals han programat tot un seguit d’activitats de difusió per a ajudar a conèixer què va succeir abans i després del final de la Guerra Civil a la nostra ciutat. En concret s’han programat cinc conferències, dues visites guiades, un taller bibliogràfic, la presentació d’un projecte didàctic i la presentació d’una nova entitat local que té com a objectiu la recuperació de la memòria històrica.

Les entitats i institucions participants, són: l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, l’Arxiu del Port de Tarragona, Biblioteca – Hemeroteca Municipal de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona / Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, el Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials (CECOS) / Facultat de Lletres / Departament d’Història i Història de l’Art.  Universitat Rovira i Virgili, el Centre de Recursos Pedagògics / Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Fòrum de Tarragona per la Memòria i Òmnium Cultural del Tarragonès.

> CONSULTEU AQUÍ TOTS ELS ACTES

http://www.tarragona.cat/patrimoni/fons-documentals/arxiu-municipal-tarragona

http://www.tarragona.cat/patrimoni/fons-documentals/arxiu-municipal-tarragona/noticies/tarragona-presenta-els-actes-de-celebracio-de-la-fi-de-la-guerra-civil-el-gener-de-1939