Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Noticias

Demanen a ‘La Caixa’ que restitueixi la simbologia catalana eliminada pels franquistes

Racó Catalá, 18.02.2016 | 19 febrero 2016

comissio-dignitatEs tracta dels elements que decoraven la façana de la seu principal situada a la Via Laietana de Barcelona

 

MEMÃ’RIA HISTÃ’RICA

La Comissió de la Dignitat ha fet arribar una petició a l’actual direcció de La Caixa perquè restitueixi els elements de simbologia catalana que decoraven la façana de la Seu principal de la institució a la Via Laitena. Aquests elements foren eliminats pel franquisme i no van ser mai restituïts.

La Comissió de la Dignitat celebrarà la ‘Nit de la Memòria’ el proper 3 de març

La Comissió retrà homenatge durant la Nit de la Memòria a Maurici Serrahima i Camin (1870-1951) i Josep Boix i Raspall  (1887-1973), president i director general de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i Estalvis de Catalunya i Balears abans del 1939 respectivament , que van ser destituïs i represaliats pel franquisme al final de la Guerra Civil. Segons expliquen, «aquests dirigents de la Caixa van tenir una actitud de valent defensa de la Generalitat i dels valors republicans i de la dona treballadora, que mai no ha estat prou valorada».

Els premiats d’enguany són l’Associació Memòria i Història de Manresa, el Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat i l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona, tots ells «per la seva excel.lent labor de recuperació de la Memòria Històrica i dels valors republicans i catalanistes a Manresa, al Baix Llobregat i a Tarragona, respectivament».

http://www.racocatala.cat/noticia/38730/demanen-caixa-restitueixi-simbologia-catalana-eliminada-pels-franquistes