Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

“La repressió del primer franquisme a l’Alt Penedès (1939-1948)”

La Librería de El Sueño Igualitario, | 6 noviembre 2009

De Ramon Arnabat Mata, Jesús Castillo Prado y Daniel Sancho ParísSe puede adquirir al precio de 19 euros a través de La Librería de El Sueño Igualitario

La repressió ha estat un element consubstancial al règim franquista, des dels seus inicis fins al seu final, i fou especialment virulenta durant la postguerra (1939-1948). El franquisme es plantejà d’eliminar “l’enemic”, els elements republicans que podien posar en perill la dictadura, i estendre la por entre aquells als quals la repressió no arribava. En aquest llibre es sintetitzen els resultats de la recerca realitzada sobre la repressió franquista duran la postguerra a l’Alt Penedès. S’hi fa un estudi quantitatiu i nominal de la repressió i una anàlisi qualitativa sobre les diferents tipologies de repressió, a partir d’exemples concrets, tant a nivell personal com municipal. S’analitzen els consells de guerra, els judicis de responsabilitats polítiques, els empresonaments i els afusellaments, les detencions en camps de concentració i batallons de treballadors, les sancions econòmiques i les requises, el control social, les depuracions… L’acotament local i comarcal de les recerques ha permès d’analitzar la repressió franquista en tota la seva amplitud social, des dels repressors i els seus col·laboradors i els mecanismes de la repressió fins als represaliats i els grups de suport.

 

La Librería de Cazarabet

libreria@cazarabet.com

C/ Plana Sancho, 17

44564 – Mas de las Matas (Teruel). Tlfs.978 849970-686 110069

http://www.cazarabet.com/lalibreria/