Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

VII Jornades de Memòria Històrica de Castelló

Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, | 18 noviembre 2009

Con el título «Els Murs de la Memòria» se celebrarán, entre los días 19 y 26 de noviembre

 

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló organitza entre el 19 i el 26 de novembre de 2009 a Castelló de la Plana la VII edició de les Jornades de Memòria Històrica de Castelló.

Aquest any analitzarem els entrebancs i problemes per fer efectius el dret a la memòria de la nostra societat i especialment de la reparació de les víctimes de la guerra civil i el franquisme. Totes les jornades es celebraran a les 19.30 de la vesprada.

El dijous 19 de novembre començarem amb la xerrada «Confiscar documents per a reprimir, amagar arxius per negar i oblidar: la documentació de la repressió franquista als arxius municipals.» a càrrec de Vicent Gil, Director de l’Arxiu Municipal de Vila-real en el Saló d’actes de la Casa de la Cultura de Castelló (c/ Antoni Maura).

El dimarts 24 de novembre xerrada i debat baix el títol «Símbols franquistes sense Franco. Trenta anys després.» A càrrec de Francesc Durà Pereira, President de l’Associació Republicana González Chermà, també al Saló d’actes de la Casa de la Cultura (c/ Antoni Maura)

Finalitzarem les jornades el 26 de novembre amb la xerrada «L’exhumació i les fosses de la Memòria.»a càrrec d’Enrique R. Gil Hernández, Arqueòleg de la Universitat d’Alacant, que es celebrarà al Saló d’actes de l’Institut Francesc Ribalta (Av. Rei En Jaume).

 

http://www.memoriacastello.cat/