Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Noticias

Jóvenes ICV reclaman ante Capitanía la retirada de los símbolos franquistas

ADN /Lleida, | 21 diciembre 2009

Han desplegado hoy una pancarta con el lema «En Navidad, mataremos el gallo» frente al edificio de Capitanía General

 

    * EFE. Barcelona

Representantes de las juventudes de Esquerra Verda (JEV) han desplegado hoy una pancarta con el lema «En Navidad, mataremos el gallo» frente al edificio de Capitanía General del Estado para reclamar la retirada de todos los símbolos franquistas.

El presidente del grupo parlamentario de ICV-EUiA, Jaume Bosch, y los miembros de las juventudes vinculadas a ICV, Jóves d’Esquerra Verda, han llevado a cabo una acción directa frente al edificio de Capitanía General para celebrar la retirada del águila franquista de la fachada del edificio.

«Este es un acto de celebración ya que por fin se ha conseguido que se elimine el escudo franquista de la fachada del edificio público», ha dicho Bosch que también ha reconocido que esto ha sido posible por «el esfuerzo de mucha gente que luchó contra el franquismo y que han exigido políticas de Memoria Histórica».

Bosch ha recordado que «gracias a la Ley de Memoria Histórica se consiguió la obligatoriedad de retirar los símbolos franquistas de los edificios públicos» y por eso ha dicho que «a pesar de las insuficiencias de la ley en algunos puntos, hoy podemos celebrar esta victoria aunque sea con 30 años de retraso «.

La coordinadora nacional de JEV, Janet Sanz, también se ha sumado a la celebración pero ha remarcado que «todavía queda mucho trabajo por hacer y por eso seguimos reivindicando que no puede ser que una sociedad moderna y democrática tenga que convivir con símbolos franquistas»

http://www.adn.es/local/lleida/20091220/NWS-0714-ICV-Capitania-Jovenes-franquistas-simbolos.html

 

 

 

 

20/12/2009

ICV i JEV celebren la retirada de làguila franquista de la façana de Capitania General de l’Estat

Joves d’Esquerra Verda (JEV) desplega una pancarta amb el lema «Al Nadal, matarem el gall» davant de l’edifici de capitania general de l’Estat i reclama la retirada de tots els símbols franquistes

El president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Jaume Bosch i les joventuts vinculades a ICV, Joves d’esquerra Verda, han dut a terme una acció directa davant de l’edifici de capitania general de l’Estat per celebrar la retirada de l’àguila franquista de la façana de l’edifici. «Aquest és un acte de celebració ja que per fi s’aconseguir+a que s’elimini l’escut franquista de la façana de l’edifici públic», ha dit Bosch que també ha reconegut que això és possible «fruit de l’esforç de molta gent que va lluitar contra el franquisme i que han exigit polítiques de Memòria Històrica».

En aquest sentit, el president del grup parlamentari ecosocialista ha volgut recordar que «és gràcies a la Llei de Memòria Històrica que vam aconseguir la obligatorietat de retirar els símbols franquistes dels edificis públics» i per això ha dit que «tot i les insuficiències de la Llei en alguns punts, avui podem celebrar aquesta victòria encara que sigui amb 30 anys de retard».

Per la seva banda, la coordinadora nacional de JEV, Janet Sanz, també s’ha sumat a la celebració «perquè per fi retiraran l’àguila de l’edifici de Capitania General de l’Estat» però ha volgut remarcar que «encara queda molta feina per fer». «Per això seguim reivindicant que no pot ser que una societat moderna i democràtica hagi de conviure amb símbols franquistes», ha afegit.

Així mateix, Sanz ha demanat a l’Administració que «segueixi demostrant l’exercici de la memòria democràtica» amb la retirada de tots els símbols dels edificis públics. «La retirada de l’àguila de capitania és un bon començament que arriba com a regal de Nadal», ha dit.

Per tot això, membres de l’organització juvenil carregats amb banderes republicanes s’han reunit avui davant de l’edifici de l’exèrcit i han desplegat una pancarta que duia com a lema «Al Nadal matarem el gall».

http://www.iniciativa.cat/icv/news/23431