Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Exposición “La primavera republicana al Penedès. 1931-1936”

Eduardo Montagut, 10 Ene 2010 | 11 enero 2010

Inauguració: divendres 14 a les 20 h. Capella de Sant Joan.Plaça de Sant Joan, 1. Vilafranca del Penedès

 

El día 14 de enero, viernes, se inaugura en Vilafranca del Penedès, en la Capella de Sant Joan (Plaça de Sant Joan, 1) la exposición, “La primavera republicana al Penedès. 1931-1936”. La exposición se abrirá con la conferencia de la historiadora Montserrat Duch sobre las mujeres y la Segunda República.

 

Más información en:

“La primavera republicana al Penedès. 1931-1936” a Vilafranca del Penedès

S’inaugura l’exposició La primavera republicana al Penedès. 1931-1936, amb la conferència de la historiadora Montserrat Duch, professora de la Universitat Rovira i Virgili: “Les dones i la segona República”

L’exposició tracta de l’arribada i el decurs de la Segona República als diferents municipis de les comarques de l’Alt i Baix Penedès i Garraf (la vida quotidiana, els personatges, les reformes municipals, els conflictes, la cultura, l’educació, etc.). Aquesta exposició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Institut d’Estudis Penedesencs, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i en el marc del projecte Tots els Noms. Comissariada per historiadors i historiadores de les tres comarques -Ramon Arnabat, Salvador Campamà, Núria Jané, Ricard Conesa i Àngels Parés-, l’exposició compta amb diversos recursos museogràfics: des de reproduccions de fotografies, diaris, pòsters i documents de l’època, fins a audiovisuals i ordinadors amb bases de dades dels diferents municipis estudiats.

http://www10.gencat.cat/drep/AppJava/cat/ambits/Memorial/butlletins_DGMD/butlletins/butlleti_013.jsp