Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

II Col·loqui Memorial Democràtic “La repressió franquista i la revisió jurídica de la dictadura”

Memorial Democràtic, | 27 febrero 2010

Barcelona, 9 al 11 de junio

 

El col·loqui, organitzat pel Memorial Democràtic i l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, té com a eixos principals les transicions de les dictadures a la democràcia i l’arquitectura de la repressió franquista.

El col·loqui “La repressió franquista i la revisió jurídica de la dictadura” se celebrarà a l’Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69, Barcelona).

Hi participaran ponents de gran prestigi, com ara els juristes i historiadors José Antonio Martín Pallín, Josep Cruanyes, Carlos Castresana, Paul Preston, Teresa Compte i José Maria Mena. La inauguració anirà a càrrec de José Montilla, president de la Generalitat; Francisco Caamaño,ministre de Justícia,  i Joan Saura, conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. A la cloenda participaran Montserrat Tura, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya; Teresa Compte, fiscal Superior de Catalunya;  José Maria Mena, president de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, i Miquel Caminal, director del Memorial Democràtic.

El Col·loqui segueix les passes del I Col·loqui Memorial Democràtic “Polítiques públiques de memòria”, que va tenir lloc al 2007 a Barcelona.

La inscripció serà gratuïta.