Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

L’Espai Memorial Democràtic s’inaugurarà a Barcelona el 20 de març

Memorial Democràtic, | 27 febrero 2010

El nou Espai Memorial Democràtic de Barcelona, ubicat a la Via Laietana, 69, obrirà les portes el 20 de març

 

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el director del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, intervindran en l’acte inaugural, que se celebrarà el dissabte, 20 de març a les 12 hores, i el nucli central de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya.

Pensat com a nova seu d’aquesta institució de país, creada per llei del Parlament de Catalunya, el nou Espai Memorial Democràtic és un modern equipament multidisciplinari amb referents arreu del món i que, alhora, exerceix de nucli central de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya. Al costat d’un espai museogràfic inspirat en la divisa “Un futur per al passat” i basat en una proposta interactiva de noves tecnologies i sistemes audiovisuals, l’espai inclou també una àrea d’exposicions temporals i seminaris, un centre de documentació, una aula per a tallers i un auditori amb capacitat per a 150 persones.

Amb la idea d’oferir una programació pública atractiva, l’activitat del nou Espai Memorial Democràtic començarà just després de la seva inauguració, centrada en la formació, la reflexió, el debat i la documentació, i inclourà tot tipus d’actes relacionats amb la memòria democràtica i la història contemporània recent. A tall d’exemple, aquest mateix mes de març acollirà un primera exposició temporal i una taula rodona sota el títol La recuperació del Parlament de Catalunya: les eleccions de 1980.

En un futur, la seu del Memorial Democràtic ocuparà 2.478 m2 repartits entre la planta baixa i el primer pis de l’edifici del número 69 de Via Laietana, que havia estat la seu del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. D’entrada, però, el 20 de març s’inaugura només la part d’accés públic, a la planta baixa, que ocupa una superfície aproximada de 800 m2. Aquest espai, estarà obert de dilluns a dissabte, d’11.00 a 21.00 hores, i els diumenges, de 10.00 a 14.00 hores.