Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Presentació de la 1a fase del projecte “Atles de l’exili i l’èxode de republicans i republicanes, militants del PSUC i les JSUC (1939-1977)”

Museu del Exili, | 23 abril 2010

La Jonquera (Museu Memorial de l’Exili), 24 de abril

 

Durant l’acte del dissabte, 24 d’abril, es presentarà la primera fase del projecte Atles de l’exili i l’èxode de republicans i republicanes, militants del PSUC i les JSUC (1939-1977).  En concret, l’objectiu principal de l’elaboració d’aquesta base de dades és tractar de relacionar tots els homes i dones del PSUC i de la JSUC que van patir l’èxode i l’exili a causa de la instauració del règim franquista.

Les dades recollides han de permetre ben aviat resseguir el recorregut vital i geogràfic d’aquestes persones durant els seus anys d’exili. En aquest sentit, els testimoniatges aplegats nodriran els fonaments d’un atles que, amb el suport de Google maps, farà possible visualitzar els itineraris d’aquests homes i dones compromesos amb la defensa de l’obra de la Segona República i amb la lluita per la restitució de la democràcia durant el període de la dictadura franquista. Marià Hispano, com a responsable del projecte, farà un estat de la qüestió sobre la recollida de dades biogràfiques i explicarà els camps analítics i referencials que inclou la base de dades.

 

info@museuexili.cat