Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Exposició “Fosses comunes: un passat no oblidat”

Memorial Democràtic, | 13 mayo 2010

Cicle d’activitats al voltant de l’exposició “Fosses comunes: un passat no oblidat”

 

Fins el 30 de maig es podrà visitar a l’Espai Memorial Democràtic aquesta exposició, que es complementa amb un programa d’activitats que inclou diverses conferències, una taula rodona i la projecció del documental “Una cullera a la butxaca”. Al juny, la mostra començarà la seva itinerància pels municipis de Gavà, Prats de Lluçanès, Batea, Móra d’Ebre, Gandesa i Lleida.

Diverses conferències, una taula rodona i la projecció del documental “Una cullera a la butxaca”, de Mireia Ibars, conformen el cicle d’activitats que s’ha organitzat en el marc de l’exposició “Fosses comunes: un passat no oblidat”.

Totes les sessions programades tindran lloc a les 19.00 h a l’Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69. Barcelona), a excepció de la conferència i taula rodona Trauma i resignificació (vivències, dol i records), que començarà a les 18.30 h.

Programa d’activitats

    * Dijous 6 de maig: Fosses comunes: un passat no oblidat, ponència marc de tot el cicle, a càrrec de la historiadora Queralt Solé.

    * Dijous 13 de maig: Llei de fosses i normativa de desenvolupament: una visió general, descripció del marc jurídic vigent, a càrrec de Raül Digon, lletrat del Memorial Democràtic.

    * Dijous 27 de maig: Exhumació, identificació i dignificació, a càrrec d’Assumpció Malgosa, antropòloga i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Jordi Guixé, cap de Projectes i Espais de Memòria del Memorial Democràtic.

    * Divendres 28 de maig: Trauma i resignificació (vivències, dol i records), a càrrec d’Anna Miñarro, psicòloga clínica i psicoanalista. A continuació, taula rodona Combatent l’oblit: els testimonis prenen la paraula, presentada i moderada per Mª Jesús Bono, directora general de Memòria Democràtica, amb la participació de Joan Pinyol i Montserrat Martínez, familiars de víctimes de la guerra civil.

    * Divendres 4 de juny: Projecció del documental Una cullera a la butxaca, de Mireia Ibars, que inclou una il·lustradora seqüència sobre la recerca de restes humanes als escenaris de la Batalla de l’Ebre.

 

http://www20.gencat.cat/portal/site/memorialdemocratic/menuitem.cfda1539e77b8087ba26422db0c0e1a0/?vgnextoid=c24639c6a7cdc110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=c24639c6a7cdc110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=7b49072362028210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD