Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

La repressió franquista i la revisió jurídica de les dictadures

Memorial Democràtic, | 30 mayo 2010

II Col·loqui Internacional Memorial Democràtic. Barcelona 9, 10 i 11 de juny

 

Aquest col·loqui respon a un dels objectius preferents del Memorial Democràtic i de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates: la recerca sobre la repressió franquista i, alhora, la revisió jurídica de les actuacions judicials de la dictadura contràries a l’Estat de dret, als drets fonamentals i a les llibertats públiques.

Amb la convocatòria d’aquest II Col·loqui pretenem avançar en l’anàlisi interdisciplinària de l’acció repressiva de la dictadura i en la comparació amb la fi d’altres règims dictatorials, particularment pel que fa a la revisió jurídica i l’exigència de responsabilitats.

 

La represiòn franquista y la revisión jurídica de las dictaduras

Este coloquio responde a uno de los objetivos preferentes del Memorial Democrático y de la Asociación Catalana de Juristas Demócratas: la investigación sobre la represión franquista, así como la revisión jurídica de las actuaciones judiciales de la dictadura contrarias al Estado de derecho, a los derechos fundamentales y a las libertades públicas.

Con la convocatoria de este Segundo Coloquio pretendemos avanzar en el análisis interdisciplinario de la acción represiva de la dictadura y en la comparación con el final de otros regímenes dictatoriales, particularmente en lo que atañe a su revisión jurídica y a la exigencia de responsabilidades.

 

Ponents / Ponentes

Per ordre d’intervenció / Por orden de intervención:

Estela B. de Carlotto, Juan Guzmán Tapia, José Antonio Marín Pallín, Kai Ambos, Pietro Barcellona, Eduardo Luís Duhalde, Antoni Traveria, Carlos Castresana, Joan Garcés, José Ricardo De Prada, M. Dolors Genovès, Pere Portabella, Magda Oranich, Borja de Riquer, Paul Preston, Pelai Pagès, Manel Risques, Fernando Martínez López, J. A. González Casanova, Francisco José Bastida, Alicia Gil Gil, Marc Carrillo, Carlos Jiménez Villarejo, Juan José del Águila, Alfons Aragoneses, Teresa Compte, Josep Maria Pijuan Canadell, Francisco Muñoz Conde, Clara Bayarri.

 

http://www20.gencat.cat/portal/site/memorialdemocratic/menuitem.34ba9e98ca3f16457839a410b0c0e1a0/?vgnextoid=dc5dbcbe4b928210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=dc5dbcbe4b928210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default