Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

“Advocats combatius i obrers rebels. El Col.lectiu Ronda i els conflictes laborals durant el franquisme i la transició”

La Librería de El Sueño Igualitario, | 7 junio 2010

De Jason Garner, Raimon Gassiot, Jordi Pujol i Laura Zenobi
Se puede adquirir al precio de 15 euros a través de La Librería de El Sueño Igualitario
206 páginas
 
«Durant el franquisme, els advocats laboralistes van posar tota la seva capacitat professional al serveis dels treballadors en el marc d’un règim que pretenia assegurar autoritàriament la seva subordinació i que, per tant, els negava els drets més fonamentals, tant individuals com col•lectius. La seva actuació contribuí a la lluita dels treballadors per defensar els seus interessos i els seus drets davant d’una patronal i un règim clarament hostils.
El llibre que teniu a les mans recull els resultats d’un treball de recerca que ha analitzat la pràctica dels advocats i advocades del Col•lectiu Ronda en conflictes obrers durant el final del franquisme i la Transició.
La recerca ha estudiat la implicació d’aquests professionals en l’articulació de l’antifranquisme i, de manera més específica, en el desenvolupament d’un moviment obrer assembleari i autogestionari, sense deixar de banda la caracterització dels conflictes i la trajectòria del Col•lectiu Ronda i dels seus advocats. D’aquesta manera, la recerca i el llibre que se’n deriva, ha volgut posar el seu gra de sorra al coneixement i la divulgació de la realitat del moviment obrer i dels advocats laboralistes durant el franquisme  i la Transició».
La Librería de Cazarabet
libreria@cazarabet.com
C/ Plana Sancho, 17
44564 – Mas de las Matas (Teruel). Tlfs.978 849970-686 110069
http://www.cazarabet.com/lalibreria/