Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

“Historia y memoria escolar. Segunda República, Guerra Civil y dictadura franquista en las aulas”

Publicaciones Universitat de Valencia, | 13 junio 2010

De Rafael Valls Montes

 

HISTÒRIA I MEMÒRIA DEL FRANQUISME      ISBN: 978-84-370-7406-1

Any ed.: 2009    Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm        Pàgines: 172 pp.

PVP/Iva: 15.00EUR      

El període més conflictiu i dramàtic de la història espanyola del segle XX és, sens dubte, el de la Guerra Civil i el de la dictadura franquista, pel que es converteix en un dels temes més delicats a l’hora de tractar-lo en els manuals d’història. En aquest estudi s’analitza la forma en que els manuals d’història (en el franquisme, en la transició democràtica i en la més recent actualitat) han tractat i tracten el període comprès entre 1931 i 1975. La investigació analitza la forma i el grau que els programes i manuals escolars d’història d’educació secundària han contribuït a l’enfortiment de les conviccions democràtiques dels joves i a la generació d’una reconciliació viable amb el complex i dramàtic passat espanyol respecte dels seus moments més difícils i controvertits, la Guerra Civil i el període franquista.