Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Exhumaciones, Federación Foros por la Memoria, Noticias

Recuperen els cossos de 18 joves republicans a Toledo afusellats en la guerra

TV3. Telenotícies, 23/07/2010 | 26 julio 2010

Les tasques per a la recuperació de la memòria històrica estan permetent la troballa de nombroses fosses comunes

 

A Menasalbas, prop de Toledo, s’està recuperant aquests dies els cossos de 18 republicans que van ser enterrats en una fossa comuna després de ser afusellats fa 70 anys pel règim franquista. Eren joves combatents que, en tornar del front després de la derrota republicana, van ser entregats i portats a la presó, alguns pels seus propis veïns falangistes. Alguns dels combatents van ser brutalment torturats. Les tasques per a la recuperació de la memòria històrica estan permetent la troballa de nombroses fosses comunes, on s’han trobat objectes personals que permetran la identificació d’aquells joves.

http://www.tv3.cat/videos/3028890/Recuperen-els-cossos-de-18-joves-republicans-a-Toledo-afusellats-en-la-guerra