Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

Fosses comunes: un passat no oblidat

La Librería de El Sueño Igualitario, | 28 septiembre 2010

La de Prat de Lluçanès i la de Gurb són les dues fosses comunes que s’han exhumat de moment a Catalunya

 

Se puede adquirir al precio de 15 euros a través de La Librería de El Sueño Igualitario

65 páginas + DVD

La de Prat de Lluçanès i la de Gurb són les dues fosses comunes que s’han exhumat de moment a Catalunya. Les dues són de soldats republicans, perquè a Catalunya les fosses són bàsicament de soldats, un fet que fa que les exhumacions i les identificacions dels qui hi són sepultats no sigui gens fàcil. Per aquest motiu moltes d’elles seran senyalitzades, dignificades i preservades. És des d’aquestes coordenades que s’ha preparat l’exposició i el catàleg Fosses comunes: un passat no oblidat. Des del principi de la guerrala mort fou present i les fosses aparegueren inicialment per la repressió que es desencadenà a la rereguarda de la República; unes fosses que a mesura que s’apropà el front augmentaren en nombre a causa de les batalles o de la mort als hospitals militars i que, finalment, es concentraren a les quatre capitals catalanes, on foren enterrats aquells que el nou règim franquista va decidir que havien de morir. Aquestes sepultures, en acabar la guerra, van ser oblidades pels vencedors, ignorades, sense donar cap mena d’opció als qui havien perdut de cercar i recuperar els cossos dels seus fam

http://www.cazarabet.com/lalibreria/fichas46/fosses.htm