Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Jornades de Treball “El Camp de la Bota: Història, Art i Memòria”

Memorial Democràtic , 21 Oct 2010. | 23 octubre 2010

3 i 4 de novembre al Centre Cultural “Font de la Mina” de Sant Adrià de Besòs

 

Aquesta jornada se celebra el 3 i 4 de novembre al Centre Cultural “Font de la Mina” de Sant Adrià de Besòs, en el mateix barri que va reallotjar la majoria dels barraquistes del Camp de la Bota entre els anys setanta i noranta. La trobada tindrà dos grans eixos temàtics: la història del Camp de la Bota des de 1885 al 1989, i l’estreta relació actual entre aquest espai històric amb l’art i la memòria.

El Camp de la Bota, situat entre els municipis de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, va ser un dels indrets on es va posar en pràctica la repressió franquista sota forma d’afusellaments entre 1939 i 1952. Alhora que espai de repressió, el Camp de la Bota també va ser un important nucli barraquista, dividit en dos barris o sectors: el de Pequín, al costat de Barcelona; i el del Parapet, al costat de Sant Adrià, just al lloc on s’executaven les víctimes del règim.

Per tant, el Camp de la Bota agrupava dues tipologies de grups socials exclosos per la dictadura. Per una banda, els presos condemnats a mort, i per l’altra, els barraquistes; dues categories de persones víctimes al terrorisme d’Estat les unes, i a l’explotació i la marginació, les altres. És, doncs, un dels espais de memòria més importants de Catalunya. En aquest sentit, les jornades serviran per debatre què cal fer i com perquè el Camp de la Bota esdevingui un autèntic espai de memòria col·lectiu.

Les Jornades són gratuïtes però les places són limitades. Cal inscriure’s abans del 31 d’octubre enviant un correu electrònic a campdelabota@gmail.com on hi consti el nom, edat, lloc de procedència i professió.

http://www.memorialdemocratic.net/