Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Propers actes del 70 aniversari de l’Assassinat del President Lluís Companys

Comissió de la Dignitat, 6.10.2010 | 13 octubre 2010

Dies 15 i 17 de’octubre

 

Dimecres, 6.10.2010. 10:31h

El dia 15 d’octubre a l’Església de Sant Agustí al C/ Hospital, tocant a la Rambla de Barcelona, a les 20.00 h. Exèquies Cíviques en honor del President Lluís Companys amb la solemnitat que li corresponen com a President del nostre país i que fins avui no se li havien dedicat. Hi hauran en primer lloc una sèrie d’intervencions literàries i de cites de persones sobre el fet de la seva mort. Un panegíric de l’ historiador Hilari Reguer i per cloure l’acte la interpretació del Rèquiem de Mozart per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la coral Polifònica de Puig-reig dirigits pel mestre Carles Coll.

Dia 17 d’octubre la jornada matinal al castell de Montjuïc “Montjuïc canta a Companys”. amb la participació de corals de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya del Moviment Coral Català i la presència especial de l’Orfeó Català. Hi participaran vint i cinc corals d’arreu del país més l’Orfeó Català.

D’11 a 12 a cinc llocs del castell diverses corals faran cantades. A tres quarts d’una es concentrarà el públic i les corals al Fossat de Santa Eulàlia on va ser afusellat. Aquí es farà l’acte central amb un parlament de presentació de l’acte commemoratiu i la interpretació per les corals, dirigides pel director de l’Orfeó Català Josep Vila, d’ El Cant de la senyera. La interpretació es farà mentre s’hissi una senyera que es reposarà al castell. La senyera havia esta posada el 1936 pel President Companys, quan aquest va lliurar el castell a la ciutadania. Va ser retirada pel franquisme i ara es vol restituir en homenatge permanent al nostre President. En acabar s’interpretarà el cant dels segadors.

http://www.comissiodeladignitat.cat/noticia/propers-actes-del-70-aniversari-de-lassassinat-del-president-lluis-companys-dies-15-i-17-deoctubre