Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

“Cartes de condemnats a mort pel franquisme”

La Librería de El Sueño Igualitario, | 31 enero 2011

De Alba Díaz i Helena Ledesma

Se puede adquirir al precio de 13,50 euros a través de La Librería de El Sueño Igualitario. 184 páginas

Aquest llibre és una iniciativa a títol individual de les periodistes Alba Díaz Garcia de Alcaraz i Helena Ledesma Llorente, amb el suport del professor i historiador Josep M. Figueres i del Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC), que pretén recopilar i seleccionar les cartes dels condemnats a mort pel franquisme. Aquest projecte ja existeix en altres contextos històrics a França i a Itàlia, entre d’altres països. S’ofereix, doncs, un document personal d’alt valor representatiu a la ciutadania, basat en el que fou la repressió del franquisme.

Els vint-i-quatre personatges que aquí es presenten són només una petita mostra de les milers de víctimes que va deixar el fosc període del franquisme. Aquells qui ho van patir en primera persona són els que millor poden transmetre tot l’horror de l’època per evitar que caigui en l’oblit.

Alba Díaz (Barcelona, 1987) i Helena Ledesma (Barcelona, 1987) van estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta és la primera publicació per a totes dues qui, amb la coordinació de Josep Maria Figueres, han fet possible aquest acurat recull de les vides i les circumstàncies dels afusellaments de vint-i-quatre persones durant el franquisme.

Una mostra del llibre:

http://www.cossetania.com/tasts/cartescondemnats.pdf