Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Acte sobre el 75 Aniversari del Front Popular a Santa Coloma de Gramanet

Ciutadans per la Republica- Kaos, 21-2-2011 | 23 febrero 2011

23 de febrer. Intervindrà: Pedro García Bilbao, Plataforma de Ciudadanos por la República

Xerrada-debat sobre el 75 Aniversari del Front Popular i la seva vigència actual, a càrrec de Pedro Garcia Bilbao, professor de Sociologia i membre de la Plataforma de Ciudadanos por la República.

Acte pel 75 Aniversari del Front Popular, 23 de febrer a les 19.00 hores

Llibreria Distrivinyes

C/Sant Ramon, nº 5, Santa Coloma de Gramanet (metro L1 parada  Fondo).

Intervindrà: Pedro García Bilbao, Plataforma de Ciudadanos por la República.

Un 16 de febrer de 1936, mesos abans del il.legal cop feixista de Francisco Franco (que avui dia encara perdura) milers i milers de ciutadans, van votar a favor d’una unió d’esquerres anomenada Front Popular a nivell estatal o Front d’Esquerres, aquí a Catalunya.

Aquesta unió entre diferents ideologies (socialistes, comunistes, republicans, nacionalistes, etc ..) va aconseguir guanyar les eleccions democràtiques d’aquell any, imposant-se a la deriva dretana / feixista que havia pres la CEDA i fent realitat el seu programa polític com l’amnistia dels presos polítics, protecció dels funcionaris, ajuda a les famílies amb represaliats, ajuda als jornalers del camp, etc …

Aquesta experiència de progrés que van viure centenars de milers de ciutadans a tot l’estat espanyol i que va vèncer, mitjançant les urnes a la dreta, és un exemple de la unitat en la qual, pensem, hauríem d’arribar tots els ciutadans progressistes de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol.

Veient aquesta experiència històrica, ens preguntem ¿és possible la unió de l’esquerra actual enfront dels atacs sense precedents, que patim àmplies capes de la societat?

Des de Ciutadans per la República, pensem que sí, per això us presentem aquest acte a favor de la unió de l’esquerra i en contra de la dreta o del feixisme, representats pels banquers, empresaris, grans famílies i les jerarquies eclesiàstiques.

Us convidem a l’acte  que es celebrarà el proper 23 de febrer a la Llibreria Distrivinyes a Santa Coloma de Gramenet.

Us esperem a tots.

Salut i a per la tercera.

http://www.kaosenlared.net/noticia/acte-sobre-75-aniversari-front-popular-santa-coloma-gramanet