Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Noticias

La Justícia dona la raó a Memòria de Mallorca en el cas de la contextualització del monument feixista de Sa Feixina

Memòria de Mallorca, 06-11-2011 | 7 noviembre 2011

MdM ha rebut amb satisfacció la sentència del jutjat de lo Contenciós/Administratiu

 

Novembre 6th, 2011 | by PepQueRiu |

Memòria de Mallorca (MdM) vol expressar la seva satisfacció per la resolució judicial que ens dóna la raó amb el contenciós administratiu amb l’antic equip de govern de l’Ajuntament de Palma, per la contextualització del monument feixista de “Sa Feixina” dedicat al creuer i a la tripulació del Creuer de guerra “BALEARES”.

MdM ha rebut amb satisfacció la sentència del jutjat de lo Contenciós/Administratiu Nº1 de Palma que, en data  de 3 de novembre de 2011, dóna la raó en part a l’associació, demostrant que la contextualització realitzada per l’antic equip de govern de l’Ajuntament de Palma no s’ajustava a dret en la mesura que els informes presentats per les Regidories  amb competències en aquest contenciós no tenien validesa, ja que, segons la sentència, ”les autoritats públiques no poden acudir a assessoraments externs segons les seves conveniències i sense una justificació plenament raonable”. Aquests assessoraments externs foren els informes realitzats pels professors de l’Universitat de les Illes Balears Maria Ballester Cardell i Bartomeu Trias Prats. Uns informes que ja foren impugnats en el seu moment per MdM.

MdM entén que la feina feta per aconseguir la demolició del monument feixista de Sa Feixina dedicat al creuer de guerra “BALEARES” està totalment legitimada per aquesta sentència i pels suports de particulars, associacions, col·lectius, sindicats i partits polítics que ens han recolzat des de la nostra fundació, el 2006, per tal d’aconseguir els nostres objectius: Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes de la repressió feixista de la guerra civil i la dictadura.

MdM vol fer extensiu a tota la societat civil, que fa dels valors democràtics l’únic model vàlid de convivència en una societat moderna, el seu desig de què aquesta sentència sigui el camí cap a la desaparició de les restes monumentals del feixisme de la guerra civil i de la dictadura dels nostres espais públics, que són de tots dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca, ocupats militarment pel feixisme a partir del 18 de juliol de 1936 i fins avui en dia.

MdM vol fer saber al nou equip de govern que no pensa deixar de lluitar contra els monuments feixistes que encara queden a Palma, ja siguin com el de Sa Feixina o carrers com el de Joan March o Llorenç Villalonga, actius i estrets  col·laboradors del feixisme, de la guerra i la dictadura i que tenen l’oportunitat d’acabar de democratitzar els nostres carrers i places i retornar-los a la ciutadania.

Per tot això, Memòria de Mallorca reitera la seva satisfacció per aquesta sentència, sense perjudici de possibles actuacions socials, administratives i judicials per tal d’esbucar i eliminar el monument dedicat al “BALEARES” i la resta de toponímia que encara queda a la capital balear.

http://www.memoriadelesilles.org/?p=1215