Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

La repressió franquista a Manresa, a les Aules de Cultura del proper mes d’abril

Associació Memòria i Història de Manresa, | 19 marzo 2012

Les sessions seran conduïdes per Josep Alert, de l’Associació


Sota el títol genèric “La repressió franquista a Manresa: anàlisi de casos”, el programa de les Aules de Cultura del proper mes d’abril inclourà tres sessions destinades a conèixer de prop els mecanismes per mitjà dels quals la dictadura imposà la privació de llibertat.

Les sessions -que es portaran a terme els dies 11, 18 i 25 d’abril, de 19:00 a 21:00 h- aniran a càrrec de Josep Alert -col•laborador de l’Associació Memòria i Història de Manresa- i prendran com a base els resultats d’un dels darrers projectes de recerca de l’entitat, que ha permès la identificació de més de 1.800 persones -nascudes o residents a la capital del Bages- que van patir privació de llibertat durant el règim franquista. Els assistents podran conèixer els instruments de la repressió a través de la documentació generada pel mateix règim i de l’anàlisi de casos de manresans i manresanes que la patiren directament, en presons, camps de concentració i batallons de treballs forçats.
Les inscripcions es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la Regidiria de Cultura, el Centre Cívic Joan Amades, el Centre Cívic Selves i Carner, el Casal de les Escodines, el Casal de Joves La Kampana i el Punt d’Informació Juvenil SAPS K?

Per a més informació, podeu consultar el web de l’Ajuntament de Manresa: www.ajmanresa.cat

Associació Memòria i Història de Manresa

www.memoria.cat
memoria@memoria.cat