Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda, Noticias, Videos de Memoria Histórica

Presentació del documental «Operació Garzón contra l’independentisme català»

Mª José Barreiro López de Gamarra, 18 de maig de 2012 | 21 mayo 2012

La presentació del documental tindrà lloc el 9 de juny al Teatre Principal d’Olot

 

La presentació del documental tindrà lloc el 9 de juny al Teatre Principal d’Olot. Les entrades es poden adquirir al preu simbòlic de 3 euros des d’ara mateix a http://www.telentrada.com/.

L’acte inclourà també un homenatge als encausats del 1992.

Programa d’actes

L’Assemblea de l’Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i l’assemblea de Maulets de la Garrotxa, organitzadors de l’acte, han previst un complet programa d’actes per acompanyar l’estrena del documental.

El més destacat, a banda de la projecció del documental sobre l’Operació Garzón, és l’homenatge i acte de record a les persones que van ser detingudes l’any 92 per la seva suposada pertinença a Terra Lliure i que foren torturats i encausats en un sumari dirigit pel jutge Baltasar Garzón.

Les activitats previstes començaran a dos quarts de dues del migdia al Passeig de la Muralla amb una demostració dela Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, un dinar popular i les actuacions musicals de Marta Rius i Marcel Caselles.

Una vegada finalitzades les activitats la carrer, l’acte continuarà al teatre. El dinar consistirà en amanida, fesols i botifarra. Ja es poden reservar els tiquets del dinar a l’adreça electrònica actegarzon@gmail.com.

L’acte al teatre tindrà lloc a partir de les set de la tarda i comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats, que faran el seu particular homenatge als detinguts, mitjançant la lectura de poemes, la interpretació de cançons i l’exposició de la seva visió dels fets. En aquest sentit, s’espera la presència de bona part dels encausats.

A més, també hi haurà un homenatge a Sebastià Salelles, que va denunciar les tortures al Tribunal d’Estrasburg i es va encarregar de la defensa dels independentistes detinguts.

I finalment es presentarà en primícia el documental «Operació Garzón contra l’independentisme català», produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions.

Publicat per el divendres, maig 18, 2012

http://estaciocollserola.blogspot.com.es/2012/05/presentacio-del-documental-operacio.html?spref=fb