Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

La República perseguida: Exilio y represión en la Francia de Franco, 1937-1951

| 12 junio 2012

De Jordi Guixé Coromines

 

 

ISBN: 978-84-370-8879-2

Idioma: castellano

Any ed.: 2012

Format: 16 x24 cm.      Pàgines: 500 pp.

PVP/Iva: 30.00EUR

 

Investigació que posa de manifest l’obsessió franquista per perseguir als perdedors de la Guerra Civil més enllà de les seves fronteres. El llibre recorre passatges inèdits d’aquesta història de perseguidors i perseguits; parla de la xarxa d’espies de Franco instal·lada a França des de 1937; analitza la detenció i extradició de dirigents republicans; desemmascara als agents secrets tals com Urraca Rendueles i Victor Druillet durant les seves accions de cooperació entre nazis, franquistes i col·laboracionistes francesos, i arriba fins a les operacions policials de «caça de bruixes» contra els comunistes espanyols a la fi dels quaranta i principis dels cinquanta. Operacions, una vegada més, desenvolupades en sòl francès però baix auspicis franquistes, que ens revelen el perquè va poder Franco perpetuar-se en el poder després d’haver perdut la seva guerra bruta a favor de l’eix nazifascista.

http://puv.uv.es/product_info.php?products_id=24683&osCsid=fadd280e4cba827223dbb97c45f2b8e4