Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

La instauració del franquisme al País Valencià

Universitat de València, | 14 septiembre 2012

De Andreu Ginés i Sànchez

 

La instauració del franquisme al País Valencià fou un procés de violència, repressió i imposició. Però no tota la població valenciana ho visqué de la mateixa manera: la classe benestant, que havia perdut poder durantla II República espanyola i, sobretot, durantla Guerra Civil, pogué recuperar tot allò que li havia pertangut. Persones com Francisco Javier Planas de Tovar, Joan Flors o Joaquim Manglano, el baró de Càrcer, són, potser, poc conegudes avui dia, però durant la primera postguerra foren de les més influents al País Valencià. A través de l’estudi de les principals institucions locals i provincials de València i de Castelló dela Plana, aquest treball recupera els noms del personal polític del primer franquisme. I a través d’ells, s’analitzen els conflictes entre institucions, entre les diferents faccions de la dreta i entre velles i noves generacions de l’oligarquia.

 

http://www.tdx.cat/handle/10803/7470

http://puv.uv.es/product_info.php?products_id=24317&language=es&osCsid=7b98577eab672c3e62c4c56bfa924c3f