Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Desenterrem el silenci a Sant Cugat del Vallès

| 10 octubre 2012

Exposició fotogràfica que inaugurarem el dimecres 10 d’octubre a partir de les 18 hores a la Casa de Cultura de Sant Cugat

 

 

Bones companys,

Us convido a una exposició fotogràfica que inaugurarem el dimecres 10 d’octubre a partir de les 18 hores a la Casa de Cultura de Sant Cugat.  Allà a la Plaça del Monestir.  El projecte es diu Desenterrant el silenci.

A una escola rural d’un petit poble de Burgos de meitat dels anys 30, un mestre català innovador llança un experiment inèdit de premsa escolar. Els quaderns redactats i publicats pels alumnes d’aquell perdut llogarret viatjaran fins a França, Mèxic, Argentina i Cuba. El mestre en canvi acabarà afusellat i enterrat en una fossa comuna en els primers dies de la guerra civil. Setanta anys després s’obre la fossa que l’ha silenciat, en ella es troben 103 restes més.

Antoni Benaiges i Nogués, Mont-roig del Camp, 1903 – Montes de la Pedraja, Burgos, 1936

Que en els meus anys la joia recomenci

sense esborrar cap cicatriu de l’esperit.

Oh pare de la nit, del mar i del silenci

jo vull la pau però no vull l’oblit.