Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

VIII Encuentro de Investigadores del Franquismo

Fundació Cipriano García, 22 Oct 2012 | 23 octubre 2012

Barcelona, 21 i 22 de novembre de 2013

 

VIII Encuentro de Investigadores del Franquismo. Barcelona, 21 i 22 de novembre de 2013. Organizat per: CEFID de la UAB i la Fundació Cipriano García. Amb la col·laboració de la Red de Archivos Históricos de CCOO.

Transcorreguts vint anys d’ençà que, el novembre de 1992, se celebrés també a Barcelona la I Trobada d’Investigadors del Franquisme, resulta convenient realitzar un balanç tant del creixement i l’evolució de la historiografia sobre el període com de les mateixes Trobades, un fòrum ben consolidat entre els investigadors, com demostra la seva mateixa continuïtat organitzativa, i amb capacitat d’adaptació a les noves necessitats historiogràfiques.

Com en les edicions anteriors, la Trobada pretén estimular el debat historiogràfic sobre la dictadura i l’època franquista, i en aquesta ocasió proposa incorporar una visió comparada que remeti a altres dictadures i altres societats. La VIII Trobada pretén esdevenir així l’espai idoni tant per a la presentació de recerques inèdites com per continuar avançant en la perspectiva de situar la història del franquisme en el context internacional.

La Trobada s’estructurà en tres sessions, dins de les quals s’organitzaran espais de treball simultanis per al debat tant de les comunicacions com de les temàtiques que hi estiguin vinculades.

 

veure arxiu

http://www.ccoo.cat/pdf_documents/0CircularVIIIEncuentroFranquismoDEF.pdf

 

http://www.fciprianogarcia.ccoo.cat/ciprianogarcia/noticia/143653/viii-encuentro-de-investigadores-del-franquismo-barcelona-21-i-22-de-novembre-de-2013-organizat-per-cefid-de-la-uab-i-la-fundacio-cipriano-garcia-amb-la-collaboracio-de-la-red-de-archivos-historicos-de-ccoo