Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

La memòria històrica inexcusable

Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, | 6 noviembre 2012

Barcelona: Exposició fotogràfica sobre l’exhumació de fosses del franquisme. Del 7 de novembre al 29 de desembre

 

 

Organitzada per l’Associació Plataforma contra la impunitat del franquisme.

LA MEMÃ’RIA INEXCUSABLE. Exposició fotogràfica sobre l’exhumació de fosses del franquisme

El 7 de novembre tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica sobre l’exhumació de fosses del franquisme, LA MEMÒRIA INEXCUSABLE, a la casa Golferichs, Gran Via 491, Barcelona (metro Urgell).  L’acte s’iniciarà a les 19 h. amb una taula rodona  amb la participació de l’ex-fiscal anticorrupció Sr. Carlos Jiménez Villarejo, Manel Perona, President de la Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya i René Pacheco, arqueòleg, director de les exhumacions de la Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica.

L’exposició ha estat realitzada per l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica i organitzada per l’Associació Plataforma contra la impunitat del franquisme i coordinada per Joaquim Lleixà, professor de Ciència Política de la UB,  romandrà oberta al públic del 7 al 29 de desembre, de dilluns a divendres, de17 a21.30 h. Dissabtes, de10.30 a13.30 h.

Convoquen aquest acte un conjunt d’entitats memorialistes, entre d’elles la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya  i compta amb la col.laboració del Memorial Democràtic.

http://www.fciprianogarcia.ccoo.cat/ciprianogarcia/noticia/160429/la-memoria-inexcusable-exposicio-fotografica-sobre-lexhumacio-de-fosses-del-franquisme

 

 

Más información:

Sala Golferichs – El Xalet

La memòria històrica inexcusable

Del 7 de novembre al 29 de desembre

Espai: F. Català-Roca, Espai de fotografia

Una guerra civil deixa en un país una empremta gairebé inesborrable. Marca per sempre els seus ciutadans. La necessitat d’obrir o no les fosses comunes a Catalunya i a Espanya és un debat de posicions polaritzades, ja que en ell conflueixen aspectes ideològics i ferides emocionals.

Diverses associacions i plataformes, com la que acollim en aquesta exposició fotogràfica, estan al centre d’aquest debat.

 

Taula rodona inaugural, amb la participació de l’ex-fiscal anticorrupció Sr. Carlos Jiménez Villarejo, Manel Perona, President de la Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya i René Pacheco, arqueòleg, director de les exhumacions de la Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica.

 

El dimecres 7 de novembre a les 19 h.

Inauguració: dimecres 7 de novembre a les 20 h.

 

Artistes: Exposició organitzada per l’Associació Plataforma contra la impunitat del franquisme i coordinada per Joaquim Lleixà, professor de Ciència Política de la UB.

Lloc: El Xale

http://www.golferichs.org/exposicions/sala-golferichs-el-xalet/la-memria-histrica-inexcusable/