Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

Les Brigades Internacionals a Benicàssim

| 28 febrero 2013

brigadesCristina Escrivá Moscardó, Ricard Camil Torres Fabra, Sebastià Esparducer Gargallo, Josep Medina Rodrigo (eds.)

 

164 páginas        17 x 24 cms. 16,00 euros Cultiva Libros

L’any 2010, Josep Medina i Sebastià Esparducer decidiren organitzar un homenatge a les Brigades Internacionals a Benicàssim. Tots dos, com a bons i esforçats lluitadors a favor de la causa de la democràcia, tenien com a referent les Brigades Internacionals i eixa vila era un lloc immillorable per desenvolupar l’homenatge. No debades, Benicàssim havia acollit durant la guerra un hospital dissenyat per curar i recuperar els seus ferits, i al que sempre s’ha nomenat les viles i l’actual hotel Voramar va estar el lloc escollit. Un lloc de vida en èpoques de mort.

La idea es va plasmar i impulsà a ampliar la convocatòria a l’any següent, però aquesta vegada amb caràcter internacional i amb el suport d’institucions i organitzacions memorialístiques a més del món acadèmic. Ni què dir que va estar de nou un gran èxit.

El present volum recull tot allò que es tractà a les jornades de manera ordenada i rigorosa incloent la gran varietat de temes exposats: des d’estudis acadèmics fins a reflexions conceptuals passant per investigacions, testimoniatges, homenatges, etc.

Va estar la forma, perquè més enllà de la cultura no ho sabem fer, de mostrar el nostre reconeixement a tots aquells i aquelles que no dubtaren en defensar, jugant-se la vida, la llibertat de la Humanitat front la barbàrie feixista.

Per això aquest volum no té més pretensió que donar a conèixer un dels tants llocs de la memòria de la guerra civil, sabent per endavant que totes les fulles que conté no arriben a assecar ni una gota de la sang que aquells herois derramaren per la nostra llibertat.