Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos, Noticias

El Grup Barnils presenta una biografia no autoritzada del jutge Garzón

Llibertat.cat, | 3 abril 2013

521872_480939015292518_922923010_n-59737El llibre, que fa un repàs pels capítols més foscos i sovint desconeguts de la trajectòria de l’exjutge, és obra de la periodista Sònia Bagudanch

 

03/04/2013

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) i Edicions Saldonar publiquen Et presento el jutge Garzón, una aproximació diferent i valenta a la figura d’un personatge sempre polèmic. El llibre, que fa un repàs pels capítols més foscos i sovint desconeguts de la trajectòria del ja exjutge, és obra de la periodista porquerenca Sònia Bagudanch [entrevista].

Bagudanch, que va formar part del grup impulsor del documental sobre l’Operació Garzón produït per Llibertat.cat, afirma que Baltasar Garzón sempre s’ha erigit com un “jutge defensor dels drets humans i pioner de la justícia universal” però molta gent no coneix “els casos més silenciats i ocultats de la seva trajectòria”. “Una carrera plena d’excessos i vulneracions dels drets humans”, sentencia Bagudanch en aquest vídeo promocional del llibre.

Al llarg de gairebé 130 pàgines Et presento el jutge Garzón vol il·luminar la cara fosca dels casos que ha portat el jutge fent un repàs de la seva trajectòria amb un fil cronològic que acaba el 2012, quan esdevé l’advocat defensor de Julian Assange, fundador de Wikileaks. El president del Grup Barnils, David Bassa, ha redactat el pròleg del llibre, que podeu llegir seguint l’enllaç.

Et presento el jutge Garzón enceta Periodistes, la col·lecció que el GPRB i Edicions Saldonar impulsen per publicar temes d’interès general i d’impacte mediàtic però que, per algun motiu, han estat silenciats o poc aprofundits en els mitjans de comunicació convencionals.

El llibre ja es pot adquirir a les principals llibreries del país i també es pot comprar per Internet aquí. La presentació pública del llibre es farà abans de Sant Jordi.

http://www.llibertat.cat/2013/04/el-grup-barnils-presenta-una-biografia-no-autoritzada-del-jutge-garzon-21266