Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

El Clínic investigat. De la guerra civil a la democràcia

| 22 junio 2013

2656_EL CLINIC INVESTIGATDe Josep M. Muñoz Pujol

312 páginas       17 x 24 cms.

20,00 euros

Pagès

 

 

El Clínic investigat és el relat d’una història fruit d’una investigació realitzada a l’Hospital Clínic de Barcelona en què l’autor es permet una petita dosi de ficció que li serveix —a efectes narratius i fins on és possible— per apropar-se a la identitat dels personatges. Tot jugant entre lacorrupció i la penitència a què havia estat sotmesa la ciutat instal·lada en la derrota, l’autor s’endinsa en els quaranta anys durant els quals la universitat espanyola i les seves facultats van adquirir un caràcter reservat, cautelós, conservador, que encara ara li és, en part, propi. Vet aquí, doncs, un passat, l’anamnesi i la investigació del qual ens mostra —paradoxalment— que precisament en aquelles lamentables circumstàncies es va saber crear un eficaç i especial «esperit del Clínic» que va permetre reconvertir-lo en el model de referència de la medicina pública i universitària d’avui. El lector trobarà en altres històries pàtries exemples similars, però poques tan il·lustratives i estimades.

 

Ver índice y capítulos 1 y 2:

http://www.pageseditors.cat/ftp/pdf/2662_9788499753676_L33_23.pdf

 

 

Josep M. Muñoz Pujol (Barcelona, 1924) és dramaturg i doctor en medicina. Des del 1955 ha escrit, estrenat i publicat una desena d’obres de teatre. Entre altres, és autor de la novel·la Dies de la raó perduda (1998) i d’un relat sobre la tancada d’intel·lectuals a Montserrat el 1970: La gran tancada (1999). Ha publicat les biografies sobre Joan Fuster, Agustí Duran i Sanpere i Lluís Nicolau d’Olwer. Va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona (2009) amb Petita crònica del teatre independent a Catalunya (1955-1990).

_____________________________________________________________________

 

LA LIBRERÍA DE CAZARABET – CASA SORO (Turismo cultural)

c/ Santa Lucía, 53

44564 – Mas de las Matas (Teruel)

Tlfs. 978849970 – 686110069

www.cazarabet.com/lalibreria