Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Noticias

El batlle de Callosa, amable amb els vestigis franquistes

Vilaweb.cat, | 23 julio 2013

callosaFrancisco J. Pérez Trigueros també insulta els catalans anomenant-los ‘merdes’

 

 

Autor/s: Josep Casulleras Nualart

El batlle de Callosa de Segura (Baix Segura), Francisco Javier Pérez Trigueros, va retirar ahir del seu mur de Facebook el comentari que i havia escrit divendres al vespre en què insultava els catalans, anomenant-los ‘merdes’, arran de la xiulada a l’himne espanyol en el mundial de natació. No es va disculpar. En canvi, va publicar una foto d’una gran bandera espanyola amb la inscripció: ‘Amb dues gotes de sang i un raig de sol, Déu va fer una bandera i la va donar a un espanyol.’ Pérez Trigueros exhibeix nacionalisme espanyol i com a batlle manté un munt de vestigis franquistes al poble.

Per exemple, encara hi ha un carrer amb el nom de Carrero Blanco i una avinguda amb el nom de Primo de Rivera, a més d’un col·legi públic amb aquest mateix nom. També n’hi ha un amb el nom de Joaquín García-Morato, aviador de l’exèrcit franquista, i un altre amb el de Ramiro Ledesma, un dels ideòlegs del falangisme espanyol i admirador de Hitler.

I encara més. Pérez Trigueros no ha fet gens de cabal de les concentracions de protesta que hi ha hagut (l’última, avui fa vuit dies) contra el manteniment d’un monument franquista que hi ha al costat de l’església, a la plaça de l’ajuntament. És una gran creu blanca amb els noms d’aquells qui van lluitar amb el bàndol franquista durant la guerra del 1936-39.

‘Que els donin la punyetera independència a aquests merdes’

‘Que els donin la punyetera independència a aquests merdes i que ens deixin tranquils! (però que es construeixi un mur de deu metres d’alçada per no veure’ls més).’ Així reblava el batlle de Callosa el seu escrit de divendres a Facebook.

Va escriure el text en espanyol (podeu veure’n la captura de pantalla al costat d’aquesta notícia). Ací ho reproduïm en català, bo i mantenint-ne l’estil:

‘QUINA VERGONYA !!

He vist per TVE la Cerimònia d’Inauguració dels Campionats del Món de Natació de Barcelona i estic indignat, no he passat més vergonya en la meva vida.

– Primer han xiulat l’Himne Nacional (això ja és costum a tot Catalunya)

– Després, en els parlaments, no hi ha hagut cap representant de l’Estat, ni del Govern ni de la Corona: VERGONYÓS

– Han parlat l’Alcalde de Barcelona i el President de la Generalitat Arturo Mas, donant la benvinguda a aquest país, Catalunya, i la seva capital, Barcelona.

– I a més, quan han esmentat Madrid com a possible ciutat per a la celebració dels Jocs Olímpics del 2020, una altra vegada tots a xiular.

Ha estat de vergonya, hi torno a insistir, no es pot consentir que a Espanya es xiuli l’himne nacional i que, a Espanya, per inaugurar uns Campionats del Món no hi hagi cap representant del Govern Espanyol.

AIXÒ NOMÉS POT PASSAR A ESPANYA!!

Que els donin la punyetera independència a aquests merdes i que ens deixin tranquils, ja!! (Però que es construeixi un mur de deu metres d’alçada per no veure’ls més)’

http://www.vilaweb.cat/noticia/4135260/20130723/batlle-callosa-amable-vestigis-franquistes.html