Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

Josep Tarradelles. La Guerra Civil (1936-1939). Els documents de l’Arxiu Tarradellas

| 1 octubre 2013

3946284Josep Lluís Martín Ramos

 

 

480 páginas       16 x 24 cms. 28,50 euros Dau

Josep Tarradellas va exercir, entre d’altres càrrecs, els de conseller primer i conseller de Finances durant la Guerra Civil. El lector trobarà textos de la Comissió d’Indústries de Guerra, el Consell Executiu de la Generalitat i la política financera, com la intervenció del Banc d’Espanya i totes les seves sucursals a Catalunya. Hi ha també articles, cartes i informes confidencials sobre el front de guerra. Clou el llibre un conjunt de notes personals mai conegudes fins ara. Són escrits breus, sovint punyents, on Josep Tarradellas hi expressa les afinitats, discrepàncies, il·lusions i desenganys d’algú que era a primera línia de foc. La seva lectura permetrà, a més, entendre millor les seves relacions amb Lluís Companys i amb Joan Comorera.

Com és el cas de la resta de la col·lecció, els documents de l’Arxiu Tarradellas van acompanyats d’una gran quantitat de fotografies i imatges, un mapa, una cronologia i un índex de noms.

Llegeix un capítol: http://www.edicionsdau.com/ca/títols_205/3946151#

Josep Lluís Martín Ramos

Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva principal línia de recerca s’ha centrat en la història del marxisme polític i de manera molt particular el PSUC. En els últims anys està treballant en la història de la Guerra Civil a Catalunya. Ha estat codirector de la revista L’Avenç i director de la revista Historiar.