Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Artículos y Documentos

L’oposició universitària al franquisme. València 1939-1975

| 11 octubre 2013

nonameDe  Benito Sanz Díaz, Mª Ferranda Martí Campoy, dirs.

 

188 páginas       21 x 29 cms. 12,00 euros. Universitat València.

La dictadura del general Franco va marcar una bona part de la història d’Espanya (1939-1975). Malgrat els documents que s’han destruït o la dificultat d’accés a deter¬minats arxius, el franquisme va deixant de ser «una zona molt fosca» i dóna més claredat, gràcies a la tasca incansable de la investigació històrica, que es plasma en llibres, articles o tesis doctorals. Aquest volum es va distribuir en nou fascicles a través de la revista DISE de la Universitat de València durant el curs 1995/96, i se’n va fer una edició en forma de llibre. L’objectiu principal de l’obra és donar a conèixer e a les generacions posteriors, els 40 anys de la vida acadèmica de la Universitat de València. L’obra contribueix a forjar millor el sentit del passat i present, i encarar el futur amb el propòsit de millorar i aprofundir la nostra democràcia, i la qualitat de la nostra vida cívica i col·lectiva.

Descargar:

http://feis.pv.ccoo.es/wp-content/uploads/2013/05/La_oposicio_al_franquisme_1939_1975.pdf