Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda, Federación Foros por la Memoria

Acte Públic en memòria de 9 dones que van morir per les condicions carceràries a que van ser sotmeses (1939-1941)

Fòrum de Tarragona per la Memòria histórica, | 5 marzo 2014

CARTELL CONCENTRACIO OBLATES_2014 560El dia 9 de març a al convent de les Oblates  de Tarragona

 

Les visites guiades pels indrets de la repressió franquista a Tarragona organitzades per la CUP, després de dos anys han derivat en el Fòrum de Tarragona per la memòria històrica. Les persones que ho han iniciat han estat persones provinents de l’esquerra independentista i d’Entrepobles. Fent reunions i encara en procés de constitució s’ha definit un marc de treball:

–          La participació es a nivell personal.

–          La repressió franquista a les comarques de Tarragona, que ens permet evitar de participar en celebracions que no ens són pròpies.

–          Pressionar per què l’Administració senyalitzi i dignifiqui els indrets de la repressió franquista a Tarragona.

–          Exigir la retirada dels símbols franquistes que encara trobem a les comarques del territori. Com a objectiu final exigir la retirada de l’agulla al riu Ebre al seu pas per Tortosa.

El 9 de març es farà un acte públic al convent de les Oblates en memòria de 9 dones que van morir per les condicions carceràries a que van ser sotmeses (1939-1941).

Adjunt cartell

Perquè aquesta “història”, és història viva. Nets i besnéts de demòcrates assassinats per la repressió franquista donaran testimoni d’aquestes nou dones que van morir a la presó.

Veniu el 9 de març a les 12.00h al Portal del Carro 13bis i porteu estelades

Xavier Tolosana