Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Agenda

Exposiciò «Resistents i Deportades»

Amical de Mauthausen, | 10 marzo 2014

579205_719614044726466_1605110445_nEl dissabte 15 de març al matí al Museu del Ferrocarril , de Vilanova i la Geltrú

 

L’AMICAL DE MAUTHAUSEN REUNEIX A VILANOVA I LA GELTRU LA XARXA DE INSTITUTS I PROFESSORAT PER A LA PREVENCIÓ DEL FEIXISME, EN LA SEGONA TROBADA DE FORMACIÓ PER A CENTRES DE SECUNDÀRIA

En el marc del projecte Buchenwald, l’Amical reuneix a Vilanova i la Geltrú professors i professores de diversos centres de Catalunya, per a intercanviar propostes, unificar accions i consolidar la Xarxa d’Instituts.

A la cloenda del seminari, tindrà lloc la inauguració oficial de la exposició “RESISTENTS I DEPORTADES” sobre l’experiència de les dones al camp de concentració de Ravensbruck

Després d’una primera trobada al mes de desembre, l’Amical reuneix a Vilanova el dissabte 15 de març al matí al Museu del Ferrocarril , de Vilanova i la Geltrú, a representants de centres de secundària de tot Catalunya per a seguir treballant en la formació i avançar en l’objectiu d’intercanviar experiències i propostes de treball entre alguns dels centres educatius que col•laboren amb l’Amical i alguns dels seus projectes, i anar posant les bases per a consolidar al nostre país, una Xarxa de Centres “antifeixistes” que permeti una major i més eficaç tasca de sensibilització en vers aquesta problemàtica, per altra banda creixent i preocupant a Europa i al nostre país.

El seminari permetrà seguir definint pautes de treball sobre la deportació perquè el professorat trameti als alumnes interessats, elaborar una guia per a treballs de recerca; definir la seva orientació temàtica; definir la seva aproximació a partir de les diferents matèries (filosofia, història, literatura, etc); i coordinar i incorporar els diferents treballs fets pels centres de cara a elaborar un projecte comú (metodològicament i en continguts).

Així mateix, la jornada servirà per a preparar la propera trobada d’alumnes de secundària de Catalunya, que la Xarxa realitzarà el 22 de maig, i avançar sobre propostes de continuïtat de la Xarxa i de definició d’un protocol constituent.

A les 12.30 h. i un cop finalitzat el seminari, es farà la inauguració oficial de l’Exposició “Resistents i Deportades” que el marc del Projecte Buchenwald, es pot visitar fins al juny al Museu, i la exposició paral•lela sobre els camps de concentració a Espanya i l’experiència de les dones i familiars dels presos, a càrrec del grup de Dones amb Memòria.