Federación Foros por la Memoria
Comunicados y Documentos de la Federación
Noticias
Agenda
Artículos y Documentos
Home » Federación Foros por la Memoria, Noticias

Castaño es compromet a dignificar les fosses amb afusellats per Franco

Diari Mes, 15/07/2019 | 16 julio 2019

El Fòrum de Tarragona per la Memòria va reivindicar la senyalització de dos espais del cementiriCarles Gosálbez

El Fòrum de Tarragona per la Memòria va reivindicar la senyalització de dos espais del cementiri on reposen les restes de persones que van ser afusellades en el marc de la repressió franquista. L’acte, celebrat el passat dissabte al migdia i al qual van assistir prop de seixanta persones, va ser conduït per l’historiador i coordinador del Fòrum Francesc Xavier Tolosana, qui va referir-se a la necessitat de dignificar l’espai. Tolosana va comentar que es coneix el nom d’almenys 9 de les persones enterrades, a les quals va citar, i va dir la data de l’afusellament i el motiu de la condemna a mort.

L’acte reivindicatiu va comptar amb la presència de familiars de dues de les persones sepultades al fossar, Joan Manresa Vallespinós i Restituto Ramos González, que es van emocionar en recordar els seus familiars i el fet de ser víctimes de la repressió franquista. Els familiars van referir-se a la necessitat de no obligar el passat i reivindicar el bon nom dels ajusticiats. L’acte va comptar amb la participació de mossèn Manel Fuentes, qui va parlar en nom de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla, i de Josep Sánchez Cervelló, catedràtic de la URV. També van participar Joan Aregio, director de la Xarxa Santa Tecla; els regidors de l’Ajuntament de Tarragona Manel Castaño –qui es va comprometre a treballar per dignificar els espais de la memòria de la ciutat de Tarragona– i Hermán Pinedo, a més de Jordina Estopa, assessora del grup municipal de la CUP, i Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Tarragonès.

https://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2019/07/15/castano_compromet_dignificar_les_fosses_amb_afusellats_per_franco_65240_1091.html