Agenda

Acte en memòria i homenatge dels republicans i republicanes empresonats a San Miquel d'els Reis (testimonis e imatges)
Fòrum per la Memòria del País Valencià - dimarts 11 – Abril – 2006 a les 19:00 hores




Acte en memòria i homenatge dels republicans i republicanes empresonats a San Miquel d'els Reis (testimonis e imatges)

Fòrum per la Memòria del País Valencià - dimarts 11 – Abril – 2006 a les 19:00 hores.

Saló d´Actes de la Biblioteca Municipal de San Miquel d'els Reis.
Avgda. Constitució, 284. (Antiga carretera de Barcelona) Autobusos de la EMT nº: 16 y 36.

Intervindran: 

Isidro Guardia, ex-presoner de San Miquel i els Reis, escriptor y periodiste.
Vicente Muñiz Campos, fill de presoners republicans afusellats a Paterna.
Julia Gómez Martín, presa del franquismo a los 4 años

Presenta:  Amparo Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià

Sense memòria no pot existir justícia; hem de recuperar la memòria de les víctimes, de tantes i tants perseguits per la seua ideologia, per les seues idees polítiques i religioses, per la seua llengua, nacionalitat i cultura, i doblement, per ser dones i insubmises.

Però això no podrà ser sense el nostre esforç col·lectiu. Encara les Corts valencianes es resisteixen a fer aquest  reconeixement d'any de la Memòria i, l'Ajuntament de València, ens nega assenyalar amb una làpida la fossa comuna o­n jauen centenars de morts per la repressió franquista. Cal continuar treballant per la memòria, per la justícia, i per a tenir un País millor.

A aquesta tasca volem convidar-vos, a aquesta reconstrucció de la memòria que construeix el nostre futur, a aquest desgreuge -en ho concret-  als qui encara no han estat reconeguts, als presos del franquisme que "van patir privació de llibertat entre els seus murs per motiu dels seues idees i creences en defensa dels valors democràtics"... com promte dirà una placa en el què va ser fins a 1966 presó per a presos de consciència, en Sant Miquel dels Reis, segons el compromís obtingut -aquesta vegada si- de les Corts; un reconoiximent per la memoria dels milers de presos i preses de Sant Miquel dels Reis que des de 1939 van ser allí tancats i, per extensió, a totes les persones que van patir la repressió franquista,

Per això dedicarem un Acte en la seua Memòria, al Saló d'Actes de Sant Miquel dels Reis, el dimarts 11 d'Abril a les 7 de la vesprada, veurem les seues imatges i, algúns que allí varem estar empresonats  per les seues idees, com Isidro Guàrdia, i d'altres, com el fill d'altres presos afusellats a Paterna, Vicente Muñiz, i amb Amparo Salvador per part del Fòrum per la Memòria, etre tots tractaren de rearmar aquesta memòria.