Artículos y Documentos

De com el Fòrum 2004 contribueix a esborrar la memòria històrica. El Fòrum al Camp de la Bota
JOSEP MARIA TREPAT I RIBA. Barcelona. (text publicat avui a la secció de cartes al director d'El Punt-Barcelona) - 27/04/2004

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/85957/index.php

Senyor Joan Clos, alcalde de Barcelona: Està a punt d'inaugurar-se el Fòrum Universal de les Cultures 2004 que desitjo de tot cor que tingui l'èxit que mereixen les persones que com vós tants esforços hi han esmerçat. És curiós que malgrat que aquest esdeveniment tindrà lloc, principalment, en el camp de la Bóta, mai, fins ara, s'ha fet esment d'aquest fet.

Us suposo perfectament assabentat que al camp de la Bóta des del 20 de febrer del 1939 fins al 24 de desembre de 1952 s'hi afusellaren 1.619 patriotes pel sol delicte d'haver-se mantingut fidels a la República.

Abans de començar les obres del Fòrum i o­n fins llavors era la plaça de la Fraternitat hi havia una làpida amb la següent inscripció: «A tots els afusellats en aquest indret i a totes les víctimes de la Guerra Civil: 'Que en els meus anys de joia recomenci/ sense esborrar cap cicatriu de l'esperit./ O Pare de la nit, del mar i del silenci/ jo vull la pau, però no vull l'oblit.' Màrius Torres, 1942.
Camp de la Bóta 1992.»

Aquesta làpida actualment no hi és.

Com que em sembla que encara hi som a temps, us suggereixo que en lloc de la làpida s'hi construeixi un mur de pedra noble en el qual s'inscriguin els noms de les 1.619 persones immolades allí. Us puc facilitar els noms, cognoms i data exacte de l'afusellament de tots i cada un d'ells.

(http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/elpunt.noti_elpunt?p_id=-81813)

Castellano

De como el Forum 2004 contribuye a borrar la memoria histórica. El Forum en el Campo de la Bota

JOSEP MARIA TALADRADO I ORILLA. Barcelona.
(texto publicado hoy en la sección de cartas al director de El Punt-Barcelona) - 27/04/2004.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/85957/index.php

Señor Joan Clos, alcalde de Barcelona: Está a punto de inaugurarse el Forum Universal de las Culturas 2004 que deseo de todo corazón que tenga el éxito que merecen las personas que como vos tantos esfuerzos han invertido. Es curioso que pese a que este acontecimiento tendrá lugar, principalmente, en el Campo de la Bota, nunca, hasta ahora, se ha hecha mención de este hecho. Os supongo perfectamente enterado que en el campo de la Bota desde el 20 de febrero del 1939 hasta el 24 de diciembre de 1952 se fusilaron 1.619 patriotas por el único delito de haberse mantenido fieles a la República. Antes de empezar las obras del Forum y donde hasta entonces era la Plaza de la Fraternidad había una lápida con la siguiente inscripción: «A todos los fusilados en este lugar y a todas las víctimas de la Guerra Civil: 'Que en els meus anys de joia recomenci/ sense esborrar cap cicatriu de l'esperit./ O Pare de la nit, del mar i del silenci/ jo vull la pau, però no vull l'oblit.' Màrius Torres, 1942. Campo de la Bota 1992.»

Esta lápida actualmente no está. Como que me parece que todavía estamos a tiempo, os sugiero que en lugar de la lápida se construya un muro de piedra noble en el cual se inscriban los nombres de las 1.619 personas immoladas allí. Os puedo facilitar los nombres, apellidos y fecha exactos del fusilamiento de todos y cada uno de ellos.

(http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/elpunt.noti_elpunt?p_id=-81813)