Artículos y Documentos

Manifest contra la boda reial
21/05/2004 - Plataforma 14 d'abril per la III república - castelló




La "plataforma 14 d'abril per la III República de Castelló manifesta públicament el seu rebuig davant de la boda del príncep Felip de Borbó i Letizia Ortiz. El que haguera de ser un enllaç civil entre dos ciutadans, s'ha convertit en un grotesc, grosser i caríssim espectacle d'exaltació dels valors més reaccionaris, com són els de la monarquia.

El luxe de la cerimònia i el malbaratament de diners públics per a pagar-lo, resulta insultants al contrastar-los amb la realitat de milions de ciutadans que veuen contínuament minvats els seus drets socials i no poden desenvolupar plenament les seues expectatives vitals en una conjuntura de precarietat laboral, carestia i endeutament creixents.

Denunciem la manipulació que representa l'apel·lar als sentiments del poble perquè no hi ha elements racionals que legitimen la monarquia, institució obsoleta i no democràtica, al ser hereditària.

No es tracta, per tant d'un acte més: Felip de Borbó es casa per a perpetuar una dinastia il·legítima que regna a Espanya per imposició del règim franquista. Una dinastia assentada sobre la violació dels pobles de l'Estat Espanyol que mai han sigut consultats sobre la seua opció respecte d'això.