Noticias

Badia donarà a un espai del poble el nom de II República espanyola (1931-1939)
Grup municipal de l’Alternativa d’Esquerres de Badia (AEB) - 29/03/2004

http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=1611





El proper dimecres el ple municipal de Badia del Vallès discutirà una moció del grup municipal de l’Alternativa d’Esquerres en que es demana que el municipi dediqui un espai a la segona república. Segons a declarat el regidor de l’Alternativa d’Esquerres, Albert Díez, “la majoria dels grups municipals s’han mostrat favorables a la nostra proposta, així que podem esperar que la moció serà aprovada i el nostre poble retrà homenatge als defensors de la llibertat i al democràcia representats per la II república espanyola". “A més" ha afegit Díez “aprofitarem el fet que la independència municipal es celebra el 14 d’abril coincidint amb el dia de la proclamació de la República".

En la seva moció, l’Alternativa d’esquerres argumenta que “la II República va ser esclafada de la forma més violenta possible donant pas a un règim dictatorial que va tenir 40 anys sotmès el poble espanyol i que per tant és el nostre deure recordar que els espanyols, els nostres avis, havien decidit que Espanya fos una república, un règim democràtic arrabassat per la força de les armes feixistes". També es fa referència al fet que el nomenclàtor dels carrers del poble està dedicat a llocs de la península ibèrica per decisió del règim feixista del general Franco

Segons les previsions doncs, Badia donarà a un espai del poble el nom de II República espanyola (1931-1939) i utilitzarà la coincidència de dates entre el dia de la República, i el de la independència municipal per recordar de forma anual a tots aquells que van lluitar per la democràcia molt abans que nosaltres en defensar el poder legítim encarnat en la II República espanyola. L’únic que quedarà per decidir és quin és l’espai més adient per a aquesta commemoració.

Ajuntament de Badia del Vallès
Grup municipal de l’Alternativa d’Esquerres de Badia
Burgos s/n 08214 Badia del Vallès / aebadia@hotmail.com