Noticias

El PP oculta la trajectòria franquista del seu candidat per Castelló
lavanc - 03/03/2004

http://www.lavanc.com/iphp/not.php?id=437


Gabriel Elorriaga Fernández, candidat del PP al Senat per Castelló, és pare del director de la campanya electoral del PP a nivell estatal. Nascut a Ferrol, va militar al Frente de Juventudes de la Falange i més tard entraría a l'administració franquista de la mà de Manuel Fraga, per ocupar-hi nombrosos càrrecs. La web del PP oculta la seua dilatada participació en el règim franquista.

La web del PP oculta la trajectòria franquista del seu candidat al Senat per Castelló i només menciona els càrrecs exercits des de la mort del dictador.
Elorriaga Fernández va nàixer el 1930 a Ferrol, fill d'un metge de l'Armada. Va estudiar dret a Madrid, o­n començà la seua activitat política en organitzacions d'extrema dreta vinculades al règim, com ara el Frente de Juventudes de la Falange o el Sindicato Español Universitario (SEU), o­n ocupà diversos càrrecs.
En 1.960 entra en la política institucional de la mà de Manuel Fraga. En una entrevista l'any 2001 va declarar que Fraga "va ser la persona que va tindre major influència en la meua decisió personal de dedicar-me a la política quan col·laborava amb ell a l'Instituto de Estudios Políticos, o­n teníem una relació frequent. Més endavant, en ser nomenat ministre d'informació i turisme, se'm va endur a dirigir el seu gabinet, i eixe fou el pas decisiu" A més de la col·laboració a l'Instituto de Estudios Políticos, va ser "jefe" del Servicio Nacional de Asociaciones Familiares, i fundador en 1.959 de la revista "Familia española" que dirigí fins el 1.969. També va ser secretari general dels "Congresos de la Familia Española".
El 1969 se'l nomena delegat del govern a Tenerife, càrrec que ocuparà durant dos anys. Més endavant fou Consejero Nacional de Prensa, membre del Consell Assessor de Programació de RTVE i delegat del servei de publicacions del Ministeri de Treball.
Després de la mort de Franco, continúa la seua trajectòria política al partit fundat per Fraga: Alianza Popular (actualment Partit Popular). Com a candidat "cunero" del PP per Castelló, ha estat diputat entre 1.982 i 1.996 i senador des del 1.996 fins a l'actualitat.
Elorriaga no és l'únic càrrec del PP castellonenc vinculat al franquisme. L'alcalde de la ciutat, José Luis Gimeno va escriure un llibre o­n defensava amb entusiasme el règim feixista, i el president de la Diputació, Carlos Fabra, va declarar que Franco va ser una figura històrica positiva.